LATEST

Sunday, 9 September 2018

General Science - 27

481. Some flowers open during day and close at night. This is called
Answer: Photonasty

482. The compound used in antimalarial drug: 
Answer Chloroquin

483. The edible part of apple: 
Answer Fleshy thalamus

484. The edible part of coconut: 
Answer Endosperm

485. The plant which flowers only once in life time is termed: 
Answer Monocarpic

486. Which soil is rich in organic debris? 
Answer: Humus soil

487. The colour of the blood of Cockroach: 
Answer: Colourless

488. The largest among the birds that can fly: 
Answer: Great Bustard

489. The largest creature in length: 
Answer: Arctic Lion’s Mane Jelly fish
490. The most ferocious creature: 
Answer: Piranha

491. The organism with most legs: 
Answer: Millipede

492. The strongest creature: 
Answer: Rhinoceros Beetle

493. Which is the  largest group of organisms? 
Answer: Insects

494. Which bird has the longest life span? 
Answer: Ostrich

495. Number of fingers in the toe of Ostrich
Answer: 2

496. Pisciculture is the culture of: 
Answer: Fish

497. Sea without fish: 
Answer: Dead sea

498. Canis familiaris is the scientific name of: 
Answer: Dog

499. Felis domesticus is the scientific name of: 
Answer: Cat

500. From which ocean the largest quantity of fish is obtained? 
Answer: Pacific ocean

501. Milk has white colour due to the presence of: 
Answer: Caesin

502. Panthera tigris is the scientific name of: 
Answer: Tiger

503. The first clonned mouse created in 1986 by Soviet scientists: 
Answer: Masha

504. The first clonned organism: 
Answer: Tadpole

505. Which substance imparts slight yellow colour to milk:
Answer: Carotin

506. Which constituent gives taste to milk: 
Answer: Lactose

507. Which mosquito is known as ‘Tiger Mosquito’? 
Answer: Aedes

508. The excretory organ of Amoeba: 
Answer: Contractory Vacoule

509. The excretory organ of Earth Worm: 
Answer: Nephredia

510. The colour of blood in annelids: 
Answer: Green
<Next Page><01,.....24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34>

General Science- Questions and Answers in Malayalam- Click here
Physical Science - Questions and Answers - Click here
Physics - Questions and Answers - Click here
Chemistry - Questions and Answers - Click here
Biology - Questions and Answers - Click here
Zoology - Questions and Answers - Click here
Botany - Questions and Answers - Click here
Every Day Science - Questions and Answers - Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
09. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
10. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
11. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment