LATEST

Monday, 10 September 2018

Physical Science - Questions & Answers - 6

126. The electromagnetic waves do not transport: 
Answer: Information 

127. The energy absorbed during the change of a state : of substance is called: 
Answer: Latent heat

128. The energy that travels through telephone line:
Answer: Electrical energy 

129. The expected energy of electrones at absolute zerois called: 
Answer: Fermi Energy 

130. The first ballistic missile was developed under direcition of : 
Answer:  Wernher von Braun


131. The lowest temperature boyond which matter is not able to be cooled is ---------- dogree Celcius; 
Answer:  Minus 273 

132. The mass of a body is 8kg on earth. What is its mass in moon: 
Answer: 8kg 

133. The minimum temperature at which a combustible substance catches fire is called: 
Answer: Ignition temperature 

134. The mirror used in search light is: 
Answer: Parabolic 
135. The reagent used to test the presence of starch in leaves is: 
Answer:  lodine solution 

136. The type of glass which can cut off ultra violet rays:
Answer: Crookes glass 

137. The unit of electric charge is: 
Answer: Coulomb 

138. The unit of measuring distance between the stars is called: 
Answer: Light Year 

139. The temperature below which the water vapor in a volume of humid air at a constant barometric pres sure will condense into liquid water, is called: 
Answer: Dew Point

140. Unit of illuminance and luminous emittance: 
Answer: Lux 

141. What is called 'the brain of a computer': 
Answer: CPU 

142. When milk is churned, the cream separates from it due to: 
Answer: Centrifugal force 

143. When the temperature of a metal is raised, its conductance: 
Answer: decreases - 

144. Which type of glass is used for making glass reinforced plastic: 
Answer: Fibre Glass 

145. Which type of heat treatment helps steel to bend:
Answer:  Annealing 

146. Which type of reaction produces most harmful radiation: 
Answer: Fission reaction 

147. Who discovered Unix operating system: 
Answer: Dennis Ritchie 

148. Who first used the term 'Nanotechnology: 
Answer: Nario Taniguchi 

149. Who invented optical fibre: 
Answer: Narinder Kapany 

150. Who is known as 'the father of personal computer':
Answer: Henri Edward Roberts...
<Next Page><0102030405, 06>


General Science - Questions and Answers - Click here
Physics - Questions and Answers - Click here
Chemistry - Questions and Answers - Click here
Biology - Questions and Answers - Click here
Zoology - Questions and Answers - Click here
Botany - Questions and Answers - Click here
Every Day Science - Questions and Answers - Click here
* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (English) ---> Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment