LATEST

Tuesday, 29 December 2015

General Science Zoology -2

16. A goitre is also called:
(a)Bronchocele            (b) Larynx         (c) Thalassemia            (d) Hypoglycemia
Answer: (a)

17. In polar tundra region which animal is used to get fur by nomadic eskimos?
(a) Panda             (b) Bear          (c) Walrus                (d) Caribou
Answer: (d)


18. Fatigue is caused because of the formation and depositing of which among the following acids in muscle?
(a)Lactic acid          (b) Citric acid     (c) Pyruvic acid           (d) Acetic acid
Answer: (a)

19. The pigment melanin predominates in:
(a)Light blond hair                            (b) Deep black hair
(c) Grey hair                                          (d) Brown hair
Answer: (b)

20. Which among following sugars is maximum in honey?
(a)Maltose          (b) Fructose         (c) Sucrose         (d)  Glucose
Answer: (b)

21. Which Vitamin contains a metal ion?
(a)Vitamin A         (b) Vitamin B12       (c) Vitamin K          (d) Vitamin B2
Answer: (b)


22. While using sphigmomanometer, the blood pressure of _____ is measured.
(a)Median artery                                    (b) Auxiliary artery
(c) Brachial artery                               (d) Radial artery
Answer: (c)

23. Other than hearing, the ear acts as  organ of:
(a)Memory             (b) Secretion       (c) Excretion               (d) Balance
Answer: (d)

24. Which organ has the highest power of regeneration?
(a)Intestine             (b) Pancreas      (c) Lungs                (d) Liver
Answer: (d)


25. White blood corpuscles in the body have a diameter approximately:
(a)0.7 mm        (b) 0.07 mm         (c) 0.007 mm        (d) 0.0007 mm
Answer: (c)
<Next Page>0102, 03, 04>
PSC GENERAL SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS
1. General Science - Physics
2. General Science  Chemistry
3. General Science  Biology
4. General Science  Zoology
5. General Science Questions and Answers

* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment