Sunday, 10 January 2016

General Science Biology- 13

216.The animal that seeks food with the help of reflecting sound waves:
Answer: Bat

217.Which part of the brain controls the temperature of the body?
 Answer: Hypothalamus

218.Which part of the brain facilitates muscular coordination?
Answer: Cerebellum

219.The bird that can live in the lowest temperature:
Answer: Emperor Penguin

220.The bird that has the longest life span:
Answer: Ostrich

221.The bird that has the longest wing span:
Answer: Albatross

222.The bird that lays egg in the nest of another bird:
Answer: Cuckoo

223.The bird that makes the longest migration:
Answer: Artctic Tern

224.The cloned cow:
Answer: Victoria

225. Trachoma is a disease of:
Answer: Eye

226.What connects middle ear and pharynx?
Answer: Eustachian tube

227.What is the average length of spinal cord -
Answer: 45cm

228.Which organism has the most developed brain?
Answer: Human

229.Which part is known as ‘little brain’?
Answer: Cerebellum

230.Which part of the brain controls involuntary activities such as heart beat, respiration etc?
Answer: Medulla Oblongata

231.The fastest swimmer:
Answer: Sail fish

232.The first mammal created through cloning is Dolly. It is a:
Answer: Sheep

233.The largest bird egg in the world at present is that of the:
 Answer: Ostrich

234.The largest bird:
Answer:  Ostrich

235.The males that give birth to offspring's:
Answer: Hippocampus
<First><Previous><Next>< 091011, 12, 13, 14151617, 18 ><Home>
Related Links

No comments:

Post a Comment